ŠTRAJK – Blokada Post Expresa – Desetine hiljada paketa stoji

U poštanskim centrima u Novom Sadu, Zemunu i Nišu desetine hiljada paketa čeka na dostavu. Zaposleni su obustavili rad poštanskih centara iz kojih se pošiljke distribuiraju i traže povećanje zarada i više zaposlenih na distribuciji paketa. Za to vreme pošiljke koje stižu če provesti neko vreme u magacinima.

Zaposleni u pošti opisuju štrajk totalnom obustavom rada. Posledice će osetiti pošiljaoci i primaoci paketa koje dostavlja post ekspres, kasniće pisma, računi za struju, telefon i grejanje, sudski dopisi i ostale pošiljke. Radnici ističu da će jedino redovno dostavljati penzije jer, kako smatraju, penzioneri su u sličnoj situaciji kao i poštari i spadaju u ugroženu kategoriju stanovništva.

Platni promet i dalje funkcioniše jer šalteri još uvek rade ali je neizvesno kada će i šalterski službenici obustaviti rad. Za sada šalterski službenici podržavaju kolege i ispoljavaju nezadovoljstvo svakodnevnom jednosatnom obustavom rada. Navode da ne isključuju mogućnost da se i oni priključe protestu radnika i obustave rad u potpunosti.

Prvo je stao distributivni centar u Beogradu, zatim u Novom Sadu i Nišu. Od ova tri centra zavisi
distributivna mreža pošte i kako poštari poručuju, „kada oni stanu, staje sve“.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

scroll-to-top