najčešći propusti prilikom slanja paketa kurirskom službom

Oprez! Stvari na koje morate obratiti pažnju prilikom slanja pošiljke brzom poštom

Spremili ste svoj paket za slanje brzom poštom i pozvali kurira? Eventualni problem sa dostavom paketa košta korisnike više od obične neprijatnosti. U pitanju je izgubljeno vreme, zakasnela dostava paketa, a često i kasna isplata otkupnine. Zato, iako ste pravilno upakovali svoj paket i često šaljete pakete brzom poštom, pre svakog slanja obratite pažnju na sledeće stvari:

1. Još jednom proverite adresu

Ma koliko trivijalno zvučalo, jedno pogrešno slovo ili broj u adresi može da vas košta mnogo živaca. Pre slanja proverite još jednom ulicu, broj i poštanski broj. Ovo će vam oduzeti samo minut vremena a jedan je od najčešćih razloga kašnjenja u dostavi paketa.

2. Upišite tačnu težinu paketa

Dešavalo se naime, da paket bude otvoren, prepakovan ili na drugi način izmenjen pre konačne dostave primaocu. Ukoliko šaljete paket koji teži 4.5kg, očekujte da primaoc primi paket koji teži tačno toliko. Zato prilikom popunjavanja formulara upišite tačnu težinu pošiljke.

3. Zapišite tačne gabarite paketa

Dešava se da paket bude izgubljen u moru drugih paketa ili nestane u „čarobnom magacinu za nezbrinute pošiljke“. Informacija o tome koliki je paket i kako izgleda će biti korisna magacionerima prilikom lakšeg pronalaženja / identifikovanja vašeg paketa u slučaju da se paket zagubi.

4. Fotografišite paket pre slanja

Sačuvajte fotografiju pošiljke do njenog uspešnog uručenja primaocu. Ova fotografija može da bude dokaz da je vaš paket stvarno postojao jer, verovali ili ne, radnici u magacinima umeju da zature pošiljku tako efikasno da ona maltene ispari sa lica Zemlje. Neki bi to nazvali čistom krađom, bahatošću ili nemarom. Međutim, ma koliko sve ovo loše zvučalo, većina izgubljenih paketa ipak pronađu svoje primaoce. Fotografiju možete koristiti kao dokaz u slučaju eventualnog problema sa pošiljkom.

5. Proverite priznanicu / potvrdu o preuzimanju pošiljke

Ni po koju cenu ne predajte pošiljku kuriru bez izdate priznanice tj. potvrde o preuzimanju pošiljke! Vaše ime i prezime i svi ostali podaci na potvrdi o preuzetoj pošiljci moraju biti tačni i čitljivi / čitko napisani. Ta potvrda je dokaz da ste poslali paket i zato čuvajte potvrdu do konačne dostave pošiljke. U suprotnom se može desiti da imate problema sa dobijanjem otkupnine od kurirske službe. Kurirska služba vam može reći da ne može da utvrdi identitet pošiljaoca i onda ostajete bez svog novca.

6. Javite primaocu detalje pošiljke

Nakon što ste poslali paket, javite primaocu kada može da očekuje dostavu i način na koji je upakovan kao i gabarite i težinu paketa. To može pomoći primaocu da prilikom prijema paketa utvrdi da li je paket otvaran, oštećen i slično.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *