Kako izgleda biti kurir brze pošte?

You may also like...

3 Responses

 1. Dobrivoje kaže:

  Evo ja da kazem par stvari o mom pocetnom utisku, pre svega o sebi cu reci da spadam u grupu racionalnih i realnih osoba i ovo sto cu vam reci je cista realnost i mozete mi slobodno verovati jer nemam nikakav interes da vam saopstavam neistinu. Dakle, prijavio sam se za posao kurira pre nekih 10ak dana i krenuo sam na obuku sa kolegom koji radi rejon koji bi trebalo da ja preuzmem. Sta je ovde poenta? Naime radi se o gradu u kome ja ne zivim a koji bi trebao da pozanjem kao svoj dzep i vise od toga, sto je priznacete veoma tesko, pogotovo ako se uzme u obzir da se obuka izvodi u realnim uslovima koji su prilicno kompleksni (pozivanje primaoca posiljke, uslovi u saobracaju, parkiranje kombija u gradskim zonama itd). Druga stvar je sto je sam kurir bespotrebno opterecen administrativnim glupostima u smislu izuzetno glupe papirologije koja je preobimna pa je tu i skener kojim skenirate svaku posiljku koju ste isporucili ili ne pa lista dostave, pa lista preuzimanja posiljki jednom recju LUDILO! Hocu da kazem da ovaj posao se MOZE i MORA reorganizovati u sto hitnijem roku. Zato svi korisnici brzih posta trebalo bi da imaju na umu da je kurir brze poste zrtva male plate a sa ogromnim teretom obaveza koje su mu nametnute. Jos uvek sam u razmisljanju da li da prihvatim ovaj posao, cak i da je plata duplo veca od ove koja je oko 35000 din. Hocu da kazem nije problem samo u visini plate vec o PREOPTERECENOSTI KURIRA!!! Zakljucak: Ovaj posao je za IZBEGAVANJE e sad ko bas mora, neka mu je srecno.

 2. SANJA kaže:

  JAKO JAKO TEZAK POSAO,MOJ MUZ RADI U BRZOJ POSTI,VEC OD 6 SATI SE ISTOVARAJU SLEPERI.PA ONDA SVAKO NOSI SVOJ PAKET U KOMBI.SVE MORA DA SE SKENIRA.I TEK OD 8 POLA 9 KRECE ISPORUKA.ZOVU TRAZE DA SE ISPORUCI STO PRE A DA PRI TOM MALO KO JE VEC PRIPREMIO NOVAC.E ONDA ONAJ I KO PORUCI HTEO BI DA VIDI PRVO STA JE TO.DA IZVADI IZ PAKETA.STA MISLITE IMATE 50 ADRESA I SVAKO DA TRAZI DA SE OTVORI PAKET.PLUS FIRME JEDNA ADRESA 10 PAKETA ILI FRIZIDER ISPORUCUJES A BAKA SAMA KOD KUCE…TOLIKO BAHATIH NEVASPITANIH STRANAKA.MOGLA BIH JOS O TOME DA PISEM.DIVIM SE SVOM MUZU.NIMALO LAK POSAO A MALA PLATA.

  • Ivan kaže:

   Slazem se Sanja.i ja radim u brzoj posti.samo tvoj muz je sretnik ako ima dnevno 50 adresa…nisam nikada ispod 70.e a onda ti sto se zale su uglavnom oni koji sede negde u kafani i hoce da im se tamo fostavi paket.svima je nesto hitno.a nebi seli u auto i potrazili nas ako je bas toliko hitno.ipak grad je veliki i ako bi svima ispunjavali zelje i isli cik cak.izlazili iz putanje.pa nebi zavrsio nikad.a oni to ocekuju.tako da…jedne probudis ujutru.kazu kad pre.drugi pak kazu gde si do sad…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *